Componenten van het geluidsmaskersysteem

Componenten van het geluidsmaskeringsysteem

Bekijk de volgende videopresentatie voor een snel overzicht van alle belangrijke kenmerken en functies die onze geluidsmaskering tot het meest geavanceerde op de markt maakt… en het juiste systeem voor uw organisatie

  Highlights van het systeem

  • Netwerkklaar gedecentraliseerd geluidsmaskeringsysteem
  • Ontworpen met het oog op eenvoud, flexibiliteit en schaalbaarheid
  • Overtreft de vereisten van LEED-V4 akoestische prestaties met betrekking tot geluidsmaskerende systemen
  • Maakt gebruik van zeer efficiënte versterkers en elektrische componenten om het energieverbruik te minimaliseren
  • Levert ongeëvenaarde geluidsmaskering kwaliteit in elk type kantoor lay-out
 

Geluidsmaskering op maat voor uw kantooromgeving

Geen kantoorruimte is te groot of te klein om geluidsmaskering te integreren. Ongeacht de grootte of complexiteit van uw project, wij voorzien u van de juiste combinatie van controllers, speakers en hardware. Uw geluidsmaskeringssysteem zal perfect zijn afgestemd op uw kantooromgeving en levert een grotere spraakprivacy en ongeëvenaard akoestisch comfort.

Geluidsmaskerende Controllers

Onze geluidsmaskerende controllers bevatten alle belangrijke componenten die nodig zijn om een hoge kwaliteit maskeergeluid te genereren en optimale spraakprivacy te bereiken in elke kantooromgeving. Ze kunnen worden geïnstalleerd in de plenumruimte boven de plafondpanelen of in 19″ serverruimte kasten. De controllers kunnen met elkaar worden verbonden, waardoor een grote flexibiliteit en schaalbaarheid mogelijk is bij het ontwerp van zowel zeer kleine als zeer grote geluidsmaskeringssystemen. Ze kunnen worden aangesloten via een bekabeld of draadloos netwerk, zodat ze gemakkelijk te beheren zijn. Een speciale remoteservice maakt monitoring en beheer op afstand mogelijk, waarmee de performance en updates worden gewaarborgd.

Kantoorruimtes dynamisch en flexibel

ML12 Plenum-Mount 2-kanaals controller

De ML12-2ch is een in het plenum gemonteerde controller met een compacte vormfactor die ideaal is voor gedecentraliseerde geluidsmaskeersystemen. Hij heeft 2 uitgangskanalen die elk tot 6 speakers kunnen voeden, voor een totaal van 12 speakers. Elk kanaal heeft zijn eigen onafhankelijke equalizer, waardoor het mogelijk is om twee afzonderlijke maskeerzones onafhankelijk van elkaar aan te sturen. Bovendien beschikt de ML12 over 2 specifieke aux-ingangen voor de integratie van uw bestaande omroep/achtergrondmuziekprogramma’s.

ML24 Plenum-Mount 4-kanaals Controller

De ML24-4ch is een in het plenum gemonteerde controller met een compacte vormfactor die ideaal is voor gedecentraliseerde geluidsmaskeersystemen. Hij heeft 4 uitgangskanalen die elk tot 6 speakers kunnen voeden, voor een totaal van 24 speakers. Elk kanaal heeft zijn eigen onafhankelijke equalizer waardoor het mogelijk is vier afzonderlijke maskeerzones onafhankelijk van elkaar aan te sturen. Bovendien beschikt de ML24 over voldoende vermogen en 4 gecombineerde ingangen (Active/Aux) voor de integratie van  volumecontrole/omroep/achtergrondmuziekprogramma’s.

ML48 Plenum-Mount 8-kanaals Controller

De ML48-8ch is een in het plenum gemonteerde controller met een compacte vormfactor die ideaal is voor gedecentraliseerde geluidsmaskeersystemen. Hij heeft 8 uitgangskanalen die elk tot 6 speakers kunnen voeden, voor een totaal van 48 speakers. Elk kanaal heeft zijn eigen onafhankelijke equalizer, waardoor het mogelijk is acht afzonderlijke maskeerzones onafhankelijk van elkaar aan te sturen. 

De ML48 heeft veel vermogen en gecombineerde ingangen (Active 8x/Aux 4x) om volumecontrole/omroep/ achtergrondmuziekprogramma’s te integreren.

RL96 Rack-Mount 8- kanaals Controller

De RL96 is een geluidsmaskerende controller voor rekmontage die een geheel nieuw niveau van akoestische prestaties levert in een slanke, compacte behuizing van 1U. Deze krachtige controller, die speciaal is afgestemd op kantoorruimtes met grotere zones, heeft 8 uitgangskanalen die elk tot 12 speakers kunnen voeden, voor een totaal van 96 speakers. Elk kanaal heeft zijn eigen onafhankelijke equalizer, waardoor het mogelijk is om acht afzonderlijke maskeerzones onafhankelijk van elkaar te regelen. Meerdere controller units kunnen in een netwerk worden opgenomen om grote, uiterst flexibele geluidsmaskering installaties op één of meerdere kantoorverdiepingen te realiseren.  

RLCTL2 Rack-Mount 8-kanaals Controller

De RLCTL2 is in wezen een RL96 controller, maar zonder eigen versterkingsvermogen. Hij is daarom bedoeld om te worden gekoppeld aan een externe eindversterker van uw keuze. Met de RLCTL2 kunt u ten volle profiteren van alle functies die de RL96 te bieden heeft, terwijl u de mogelijkheid krijgt om veel meer speakers aan te sturen met een enkele vermogensversterker. Met de juiste hoeveelheid extern versterkingsvermogen kan de RLCTL2 tot 75 speakers per kanaal aansturen. Dat is een totaal van 600 speakers die worden aangestuurd door één enkele controller-unit.

Kantoorruimtes compact en beheersbaar

CMS-II Compact Geluidsmaskeringsysteem

De CMS-II is een compleet geluidsmaskeringsysteem die over geavanceerde technologieën beschikt en toch zeer eenvoudig te gebruiken is dankzij de touch screen interface. Op maat gemaakt voor kleine en middelgrote kantoren biedt de CMS-II optimale geluidsmaskeerprestaties tegen een goede prijs/kwaliteit. De CMS-II werkt met ons volledig assortiment van speakers, waardoor dit volledig uitgeruste systeem kan worden geïnstalleerd in vrijwel elk type kantoorlay-out, ongeacht het type plafond: open kantoren, gesloten kantoren of vergaderzalen met een open plafond, een verlaagd plafond, een metalen stralingsplafond of zelfs een verhoogde toegangsvloer. Het toevoegen van achtergrondmuziek is mogelijk (Aux). Wenst u adaptive volume control dan is de de SmartSMS-NET een betere keuze.

De CMS-II is verkrijgbaar in twee versies:

  • CMS-II 1-kanaals – 1 uitgangskanaal dat tot 12 speakers kan aansturen.
  • CMS-II 2-kanaals – 2 uitgangskanalen waardoor u kunt beschikken over twee onafhankelijke geluidsmaskerende zones die elk kunnen worden aangestuurd door maximaal 12 speakers.

Geluidsmaskering Speakers

De kantoorruimte van vandaag bestaat uit verschillende lay-outs, van open kantoorconcepten tot gesloten kantoren en hybride, activity based werkplekken (ABW). De moderne werkruimte integreert diverse interieurtrends en materialen zoals zichtbare plafonds, verplaatsbare glazen wanden, schuifdeuren, lichtkoepels, akoestische tegels of eilanden, enz. Het juiste geluidsmaskeringsysteem moet naadloos en functioneel integreren met uw bestaande infrastructuren en tegelijkertijd de hele dag door optimaal geluid maskeren. De ontwikkeling van het breedste assortiment van geluidsmaskerende speakers op de markt is een van de vele dingen die ons in staat stellen om het optimale maskerende geluid te genereren in een bijna oneindig aantal kantoorlay-outs.

SMS-STR Open Structuur speaker

De SMS-STR speaker is ontworpen om het optimale maskerende geluid te genereren voor een verscheidenheid aan plafondomstandigheden. Hij worden gebruikt in een open plafondconfiguratie, maar kan ook in de plenumruimte worden geïnstalleerd, hangend tussen de akoestische tegels en het bouwkundige plafond. 

SMS-DIRECT Richtingsspeaker

De SMS-DIRECT is een directionele geluidsmaskeringsspeaker gemonteerd op een U-beugel. Hij is ontworpen om het optimale maskerende geluid te genereren voor een verscheidenheid aan plafondomstandigheden. Hij wordt meestal gebruikt in een plenum met een up-firing configuratie, maar kan ook worden gebruikt in een down-firing configuratie als het plenum erg hoog is.

SMS-SURF4 “Direct Field” speaker

De SMS-SURF4 is een compacte geluidsmaskerende speaker die ontworpen is voor inbouw in plafondtegels of gipsplafonds. Deze speaker is het meest geschikt voor kantoren waar de plenumhoogte beperkt is of waar omroep/achtergrondmuziek vereist is. De SMS-SURF4 kan worden gevoed door een versterker met constante spanning van 25 of 70 Volt en er kunnen meerdere speaker eenheden in serie worden aangesloten om grote geluidsmaskerende installaties te realiseren. 

SMS-FLAT Compact speaker

De SMS-FLAT compacte speaker is ontworpen om een optimaal maskeergeluid te genereren in krappe ruimtes waar standaard speakers niet passen. Uitgerust met twee drivers in dipoolconfiguratie levert de SMS-FLAT geweldige akoestische prestaties in een zeer compacte vormfactor.

SMS-HDN Verborgen speaker

De SMS-HDN verborgen speaker biedt een innovatief alternatief voor opbouwspeakers om een uniforme geluidsmaskering, duidelijke omroep en achtergrondmuziek te verkrijgen zonder afbreuk te doen aan de esthetiek van het plafond. Verborgen in het plenum, gemonteerd aan de achterzijde van verlaagde plafondtegels of gipsplaat verlaagde plafonds, verandert de SMS-HDN deze harde oppervlakken in grote geluidsmaskerende speakers die een opmerkelijk diffuus en helder geluidsveld genereren dat ideaal is voor geluidsmaskering.

SMS-VIBX Trillingsspeaker

Verborgen in het plenum en gemonteerd aan de achterzijde van verlaagde plafondtegels of gipsplaat verlaagde plafonds, verandert de SMS-VIBX geluidsmaskerende speaker harde plafondoppervlakken in grote speakers, die een indrukwekkend diffuus en helder geluidsveld genereren. Het is een innovatief alternatief voor opbouwspeakers om een uniforme geluidsmaskering te verkrijgen zonder afbreuk te doen aan de esthetiek van het plafond.

Volumeregelende Sensors & Accessoires

In de basis bestaat een geluidsmaskeringsysteem uit speakers die in een rasterpatroon in het plafond of onder verhoogde vloeren zijn geïnstalleerd en regelaars die de output van de speakers aansturen. Maar waarom genoegen nemen met eenvoudig als uw kantoorruimte dat niet is? Net als de meeste hedendaagse kantoorruimtes is uw kantoor waarschijnlijk een dynamische omgeving waar het omgevingsgeluid en de hoeveelheid afleidingen de hele dag door constant variëren. Om echt effectief te zijn, moet de geluidsmaskering naadloos toenemen naarmate het op kantoor drukker wordt en subtieler worden naarmate het rustiger wordt: onze actieve volumeregelaars maken dit mogelijk. 

En om een optimaal gebruik van uw geluidsmaskering te garanderen, wat dacht u van de mogelijkheid om het volume handmatig aan te passen in de belangrijkste kantoorruimten? Wij hebben bedieningspanelen en volumeknoppen voor wandmontage met touchscreen waarmee u de geluidsmaskering snel en eenvoudig kunt afstemmen op uw smaak

SMS-CTP Centrale Controle Panel

Het SMS-CTP is een gestroomlijnd, aan de wand gemonteerd bedieningspaneel waarmee het volume van afzonderlijke zones binnen één of meerdere geluidsmaskersystemen gemakkelijk kan worden aangepast, dankzij de gebruiksvriendelijke 7-inch touchscreen interface.

SMS-SEN Sensor voor actieve volumeregeling

Ons SmartSMS-NET geluidsmaskeringsysteem is het enige systeem dat het volume automatisch kan aanpassen op basis van het omgevingsgeluid in de ruimte, dat onvoorspelbaar varieert gedurende de dag. Onze actieve SMS-SEN volumeregelingsensoren worden in het plafond van het kantoor geïnstalleerd en detecteren in real time variaties in het omgevingsgeluid. Dankzij onze geavanceerde signaalverwerkingstechnologie kunnen onze controllers het maskeervolume automatisch aanpassen op basis van de intensiteit van gesprekken en andere luidruchtige afleidingen in de kantoorruimte.

SMS-SKVC Speaker Volumeregelaar

In sommige toepassingen kan het nuttig zijn om een volumeregelaar direct op de speakerlijn te hebben. Met de SMS-SKVC draaivolumeknop in de wand kunnen kantoorgebruikers snel het volume van de geluidsmaskering aanpassen voor elke speakerlijn of voor bepaalde subsecties binnen een specifieke maskeerzone.

SMS-ZNVC Volumeregelaar voor zones

De SMS-ZNVC roterende volumeregelaar kan worden aangesloten op een van onze geluidsmaskeringscontrollers om kantoorgebruikers in staat te stellen snel het maskervolume, evenals het volume van achtergrondmuziek of omroep in te stellen voor specifieke individuele zones of groepen van zones.

Management Software & Volume Controle Applicaties

Het perfecte geluidsmaskeringsysteem zorgt niet alleen voor meer privacy en akoestisch comfort voor kantoormedewerkers.

Met moderne technologie wordt de werking van het systeem op afstand optimaal beheerd door middel van interactieve bedieningselementen en visueel rijke grafische interfaces. Het kunnen aanpassen van het volume van geluidsmaskering en/of achtergrondmuziek in een bepaalde kantoorruimte is in te stellen voor geautoriseerde gebruikers. Ook het instellen van volumeniveaus om deze automatisch te verhogen of te verlagen aan het begin of einde van de dag is een eenvoudig proces. Hoe groot of klein het geluidsmaskeringsysteem ook is, het moet centraal en op afstand te beheren zijn met alle belangrijke componenten en parameters binnen handbereik.


Software voor projectbeheer van de geluidsmaskering

Houdt u het graag eenvoudig? Dat doen wij ook. Onze smartSMS-NET Project Manager Software integreert het ontwerp, de zonering, de kalibratie en de dagelijkse werking van uw geluidsmaskeringsproject op één handige plaats. Hoe groot en complex uw geluidsmaskerinstallatie ook is, met onze software zijn onze engineers in staat elke, SMS-Net unit, sensor of groep speakers eenvoudig bekijken, deze te bedienen en aan te passen via een eenvoudige grafische gebruikersinterface.

Deze volledig uitgeruste software is compatibel met computers, laptops en tablets die op Microsoft Windows zijn gebaseerd en is ontworpen om gebruik te maken van het interactieve aanraakscherm (Touchscreen), waardoor het beheer van een geluidsmaskeringproject nog intuïtiever wordt.

  • Snelle aanpassing van controllers, speakers, zones en bedradingsschema’s op basis van de nieuwe kantoorlay-out
  • Voert periodieke systeem controle en zelfdiagnose uit
  • Vergrendelt het project en converteert het in een eenvoudig bedieningspaneel voor de geautoriseerde gebruikers voor eventuele volume-aanpassingen.

Ontwerpen uw kantoorindeling

Onze designer importeert uw kantoorplan in PDF-, JPG-, BMP- of PNG-formaat, stelt het op schaal in, verdeelt het in zones en bouwt uw geluidsmaskeringsysteem visueel op door controllers, speakers, sensoren, volumeknoppen, aux-ingang en bedradingsschema direct over uw kantoor lay-out te plaatsen. Met de software wordt vervolgens elke kantoorzone geanalyseerd op de juiste dekking van de geluidsmaskering.

Unieke kalibreren van uw hele systeem 

Alle zones van uw geluidsmaskeringsysteem worden individueel gekalibreerd op basis van het door de geluidsmaskeringtechnicus gekozen geluidsmaskering-spectrum, waarbij rekening wordt gehouden met de akoestische waarden en het achtergrondgeluidsniveau van elke zone. Hiermee is het maskeergeluid perfect afgestemd per zone.

Volume aanpassingen per zone

Nadat uw project is vergrendeld hebben geautoriseerde gebruikers beperkt toegang tot de basisinstellingen voor volumeregeling van de maskering en de achtergrondmuziek voor specifieke kantoorzones.

Mobiele volumetoepassing

Draag uw eigen volumeregelaar altijd bij u. Met onze gebruiksvriendelijke mobiele app kunt u eenvoudig het volume van maskering, omroep en achtergrondmuziek instellen voor elke specifieke zone binnen uw kantoor, rechtstreeks vanaf uw Android- of Apple-smartphone.

 

USB-applicatie voor volumeregeling

Het aanpassen van het volume van de geluidsmaskering, paging en achtergrondmuziek van uw smartSMS-NET systeem kan worden gedaan door simpelweg een Soft dB controller aan te sluiten op de USB-poort van uw computer. De toepassing detecteert automatisch de aangesloten controller en laat u het volume regelen met behulp van de gebruiksvriendelijke grafische interface.

Hulp nodig bij uw geluidsmaskering project?

Onze geavanceerde geluidsmaskeringtechnologie helpt u de productiviteit op uw werkplek te verhogen door lawaaiige afleidingen te verminderen en mogelijkheden te creëren voor privacy en focus. Een comfortabel kantoor heeft een positieve invloed op de stemming, de motivatie en de prestaties van uw werknemers.