Waarom kiezen voor de geluidsmaskering van Soft dB?
Wanneer het doel is om een optimaal akoestisch comfort in een werkruimte te bieden die de focus optimaliseert, de productiviteit bevordert en tegelijkertijd de privacy van de werknemers garandeert, zijn er belangrijke verschillen waar u naar moet zoeken bij het kiezen van de juiste leverancier van geluidsmaskeringsystemen.
Actief betrokken bij het akoestisch onderzoek
Ten eerste moet de leverancier die u zoekt serieus, toegewijd en sterk betrokken zijn bij het akoestisch onderzoek en de keuze van geluidsmaskering. Al meer dan 20 jaar bestudeert Soft dB innovaties in akoestische techniek, geluidsbeheersing en geluidsmaskering. Soft dB is het enige bedrijf met zo’n groot aantal phd’s, akoestische ingenieurs en technici, die hun opgebouwde kennis en collectieve knowhow bundelen om bouwkundige, milieu- en industriële geluidsproblemen op te lossen voor organisaties in alle soorten en maten.
Bovendien spelen de experts van Soft dB een aantal belangrijke rollen in verschillende internationale normalisatiecommissies. Zo is Soft dB actief lid van de ASTM E33 Building and Environmental Acoustics en ASTM E33.02 Speech Privacy technische commissies, waar we continu bijdragen aan de ontwikkeling van internationale standaarden voor de prestaties van geluidsmaskersystemen in de steeds evoluerende werkplek van vandaag. Het hebben van een reeks gestandaardiseerde prestatiebeoordelingsnormen voor geluidsmaskering helpt het giswerk te elimineren om het gewenste niveau van ruiscontrole, spraakprivacy en akoestisch comfort te bereiken.
Concrete innovaties in geluidsmaskeringtechnologie
Ten tweede moet de leverancier van geluidsmaskering tastbare technologische innovaties op het gebied van geluidsmaskering en architectonisch akoestiek in het algemeen brengen. Soft dB is een erkende wereldleider in technische innovaties in geluidsmaskering en heeft meerdere patenten die het bewijzen. Met name ons adaptieve volume regeling (US Patent 8116461 B2) identificeert variaties in omgevingsgeluid in real-time, op basis van signalen die worden geleverd door geluidssensoren die in het plafond van de werkruimte zijn geïnstalleerd. En dankzij een geavanceerde signaalverwerkingstechnologie past het automatisch het maskervolume aan op basis van de intensiteit van gesprekken en andere geluidsafleiding in de kantoorruimte.
Flexibiliteit, aanpassingsvermogen, schaalbaarheid en bruikbaarheid
Daarnaast weten we allemaal dat de moderne kantoorruimte wordt geleverd in een verscheidenheid van lay-outs van open plan concepten tot gesloten kantoren en hybride, activiteit-gebaseerde werkplek (ABW). Deze ruimte integreert diverse interieurtrends en materialen zoals geen systeemplafonds, beweegbare glazen wanden, schuifdeuren, dakramen, akoestische tegels of eilanden, enz. Uw geluidsmaskeringsleverancier moet een zeer flexibel systeem bieden dat naadloos integreert met uw bestaande infrastructuren en gedurende de dag een optimaal maskerend geluid biedt. Er is niet veel ruimte voor fouten wanneer men ervoor wil zorgen dat het systeem opgaat in de kantoorruimte en onopgemerkt zijn functie vervult. Soft dB bereikt dat doel in het bijzonder op twee manieren:
- Door het aanbieden van de breedste selectie van geluidsmaskerende speakers. Plenumspeakers, inbouwplafondspeakers (ook wel direct-field speakers genoemd), zichtbare plafondspeakers, vlakke, compacte, richtings-, verborgen en zelfs trillingsspeakers: met zo’n ongeëvenaarde verscheidenheid aan apparatuur kan Soft dB het optimale maskerende geluid effectief uitzenden in een bijna oneindig aantal kantoor layouts.
- Door elk geluidsmaskeringproject akoestisch te kalibreren op basis van de unieke kenmerken van elke ruimte. Parameters zoals grootte, type plafond, wandbekleding en inrichting hebben een directe invloed op de werking van de geluidsmaskering. Als het geluidsmaskeringsysteem niet goed is gekalibreerd met de specifieke omstandigheden van de ruimte, wordt het ineffectief en/of irritant. Het SmartSMS-NET geluidsmaskeringsysteem past zich aan aan functies en kenmerken die specifiek zijn voor elke individuele werkomgeving. Het unieke geautomatiseerde kalibratiesysteem (US Patent 7460675 B2) maakt gebruik van een meetmicrofoon om de akoestische respons en het achtergrondgeluid in de ruimte te meten. Op basis van deze gegevens berekent het automatisch het ruisspectrum dat moet worden gebruikt om een passend, uniform en niet-storend maskeergeluid uit te zenden.
Onze missie is het bieden van de meest geavanceerde geluidsmaskeringtechnologie op de markt om spraakprivacy, productiviteit en akoestisch comfort in elke werkruimte te verbeteren, ongeacht het architectonische ontwerp en de kantoorindeling.
Wat onderscheidt ons geluidsmaskeringsysteem?
Functies die zijn ontworpen met kostenefficiëntie en eenvoud in het achterhoofd:
- Complete projectmanagementsoftware met intuïtieve grafische gebruikersinterface
- Meerdere communicatie-, netwerk- en besturingsopties (Ethernet; USB en draadloos)
- Volledig compatibel met de geavanceerde besturings-, automatiserings- en uniforme communicatiesystemen van Crestron
- Mobiele app waarmee eindgebruikers het volume van maskering, omroep- en achtergrondmuziek vanaf elke smartphone kunnen regelen
- Real-time adaptieve aanpassing van het maskerevolume op basis van omgevingsgeluid (US Patent 8116461 B2)
- Geautomatiseerd kalibratieproces (US Patent 7460675 B2)
- Overtreft de akoestische prestatievereisten van LEED-v4 voor geluidsmaskeringsystemen:
- Hoogrendementsversterkers en elektronische componenten met een laag vermogen
- Inclusief een automatische afsluitfunctie die het stroomverbruik tot nul vermindert buiten de normale bedrijfsuren
Ons systeem omvat ook deze nice-to-haves:
- Real-time klok (Timer) opgenomen in alle eenheden voor dagaanpassing (begin en einde van de dag)
- Functie voor volledige monitoring en zelfdiagnose
- Periodiek systeemdiagnose en actief controlerapport
- Programmeerbare opvoerfunctie om het maskerende geluid geleidelijk op de werkplek te introduceren.