Welke soorten werkplekken hebben het meeste baat bij geluidsmaskering?

Welke soorten werkplekken hebben het meeste baat bij geluidsmaskering?

Open kantoorruimtes

Geluid wordt gemakkelijk door open kantoren verspreid, omdat er geen deuren of muren zijn om de verspreiding te blokkeren of omdat het achtergrond geluidsniveau (te)laag is.

Hierdoor zijn gesprekken tussen collega’s of telefoongesprekken duidelijk hoorbaar en verstaanbaar voor iedereen op de kantoorvloer, wat het voor werknemers dichtbij en verder weg moeilijk maakt om in de juiste flow te komen en zich op hun taken te concentreren.

Vermindering van de afleidingsradius

Geluidsmaskering verbetert het akoestische comfort van kantoortuinen door de afleidingsradius aanzienlijk te verkleinen. Zo worden werknemers minder afgeleid door gesprekken, elk ander incidenteel geluid, waarbij de radius van afleiding met meer dan 50% kan worden verminderd.

 

Gesloten kantoorruimtes

Aanzienlijke kostenbesparing bij de indeling

In gesloten kantoren, waar privégesprekken meestal moeten blijven, elimineert of reduceert Soft dB geluidsmaskering de noodzaak voor plenum barrières, isolatie en extra gipsplaten. Met ons systeem kunnen de kosten voor de bouw en geluidsisolatie van een kantoor worden verlaagd, terwijl toch de juiste spraakprivacy en vertrouwelijkheid wordt gerealiseerd.

Grotere flexibiliteit

Geluidsmaskering verbetert de privacy en vertrouwelijkheid van spraak tussen kantoorruimte die slechts door modulaire scheidingswanden van elkaar gescheiden zijn. Het verbetert de akoestische prestaties van verplaatsbare wanden aanzienlijk zonder afbreuk te doen aan hun kernkwaliteiten, flexibiliteit en esthetiek.

Activiteit gerelateerde werkplek

In een activiteit gerelateerde werkomgeving heeft niet iedereen een eigen bureau. Elke dag kunnen werknemers een plek in het kantoor kiezen wat het meest geschikt is om specifieke taken uit te voeren, variërend van intensief en geconcentreerd werk tot samenwerking in teamverband, formele vergaderingen of spontane één-op-één gesprekken.

In zo’n uiterst flexibele werkomgeving is geen dag hetzelfde. Het geluid in de kantoorruimte varieert sterk, van rumoerig en afleidend tot muisstil en redelijk gespannen, afhankelijk van de steeds wisselende activiteitsniveaus en bezettingsgraden.

Afleidingen door geluiden verminderen en de stilte egaliseren

Op drukkere momenten mengt de geluidsmaskering zich naadloos in het relatief hoge achtergrond geluidsniveau op kantoor, terwijl het zich voortdurend aanpast aan luidruchtigere pieken, meestal als gevolg van luide gesprekken of verbale communicatie in het algemeen en stillere tijden. Eenvoudig gezegd: het volume van de geluidsmaskering neemt automatisch toe naarmate het op kantoor drukker wordt, en neemt af naarmate het er rustiger is. Zo ervaren werknemers altijd hetzelfde optimale niveau van geluidscomfort en -intimiteit, ongeacht hoe druk of rustig hun werkruimte is.

Op rustigere momenten, wanneer de activiteit op de werkplek of de bezettingsgraad het laagst is, zal de geluidsmaskering het achtergrond geluidsniveau net genoeg verhogen om afleidende geluiden te verminderen die de aandacht van de werknemer wegnemen, zonder dat dit extra achtergrondgeluid op zichzelf een bron van afleiding wordt. Bovendien zorgt de geluidsmaskering er ook voor dat privégesprekken in de anders zo stille werkruimte vertrouwelijk en onverstaanbaar blijven voor andere werknemers.

Achtergrondgeluidsniveau zonder geluidsmaskering
Achtergrondgeluidsniveau met geluidsmaskering

Impressie van onze Soundmasking projecten in Europa

Boston Scientific International

Kerkrade
Nederland

Hoofdkantoor Aegon


Den Haag
Nederland

Hoofdkantoor AKZO Nobel 

Amsterdam
Nederland

Hoofdkantoor NS Groep


Utrecht
Nederland

Luchtverkeersleiding

Schiphol
Nederland

Reckitt Benckiser

Schiphol
Nederland

NVWA

Utrecht
Nederland

Hoofdkantoor TenneT

Arnhem
Nederland

Arcadis 

Hamburg
Duitsland

BGS Beta-Gamma-Service GmbH
Wiehl
Duitsland

Ansell SA

Brussel
België

Accenture

Brussel
België

USTS

Middelfart
Denemarken

Mastercard Hoofdkantoor

Frankfurt
Duitsland

DNV Hoofdkantoor

Oslo
Noorwegen

Deze marktleiders hebben een optimale ruimteakoestiek bereikt met ons geluidsmaskeringsysteem

 

Meer weten over onze geluidsmaskering?

Onze geavanceerde geluidsmaskeringstechnologie zal u helpen de productiviteit in uw werkruimte te verhogen door lawaaiige afleidingen te verminderen en mogelijkheden te bieden voor privacy en focus. Een comfortabel kantoor heeft een positieve invloed op de stemming, gedrevenheid en prestaties van uw werknemers.